Przedszkole Publiczne nr 1

58-530 Kowary ul. Sienkiewicza 9

Tel: (75) 718-25-34

       (75)718-26-24

sekretariat/dyrektor wew. 11

(7:30 - 15:30)

intendent wew. 12                 

(7:30 - 15:30)

fax wew. 13

świetlica wew. 16                   

(6:00 -7:30; 15:30 - 17:00)

 

      

Jadłospis

 Jadłospis od dnia 20.01.2020 do 24.01.2020

 

Data

Śniadanie I

Śniadanie II

Obiad

 

20.01.20

 

chleb pszenno-żytni i razowy(2) z masłem(1), kiełbasa szynkowa, papryka, roszponka, herbata z miodem i cytryną, woda;

Budyń(1) z sokiem malinowym,

Chrupki kukurydziane(2)

Zupa selerowa(woda, marchew, por, seler(4),pietruszka, sól, pieprz, , ziele ang.)z ziemniakami  na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki;

kompot, woda;

kaszotto z mięsem wieprzowym(2)

 

21.01.20

 

 

 

 

 

 

chleb pszenno-żytni i razowy(2) z masłem(1), ser żółty(1), pomidor, szczypior,  herbata z cytryną i miodem, woda;

 

mandarynki

Zupa z czerwonej soczewicy (woda, marchew, por, seler(4), pietruszka, majeranek, sól, pieprz, , ziele ang., soczewica,) z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki;

pierś z kurczaka w panierce, ziemniaki z koperkiem, mizeria z ogórka zielonego z jogurtem naturalnym(2), kompot, woda;

22.01.20

 

 

 

 

 

 

chleb pszenno-żytni(2) i razowy(2) z masłem(1), ), szynkowa kanapkowa, rzodkiewka, sałata, kawa inka(1), herbata z miodem i  cytryną, woda;

gruszka

 

Zupa ogórkowa (woda,

marchew, por, seler(4), pietruszka, tymianek, sól, pieprz, , ziele ang., ogórek kiszony) z ryżem(2) na wywarze warzywnym z natką pietruszki i śmietaną(1);

Jajko(3) w sosie koperkowym(2), ziemniaki, surówka marchewki z jogurtem i chrzanem;

Kompot, woda;

23.01.20

 

chleb pszenno-żytni(2) i razowy(2) z masłem(1), pasztet pieczony, ogórek kiszony, herbata z miodem i  cytryną, woda;

kiwi

Grysikowa  na rosole (woda,

marchew, por, seler(4), pietruszka, sól, pieprz, ziele ang. ) na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki;

gołąbki w sosie pomidorowym (2,1), ziemniaki z koperkiem;

kompot, woda;

24.01.20

 

(2)płatki jęczmienne na mleku(1), chleb pszenno-żytni (2) i razowy (2) z masłem(1), pasta z pasztetu i jajek(3),  ogórek , herbata z cytryną i miodem woda

Mix owoców-gruszka, jabłko, kiwi

 

Zupa kalafiorowa (woda,

marchew, por, seler(4), pietruszka, tymianek, sól, pieprz, , ziele ang.,)z  zacierką(2) na wywarze warzywnym z natką pietruszki i śmietaną(1);  pieczony morszczuk(5) ,ziemniaki pieczone z tymiankiem, surówka z kapusty kiszonej;

kompot, woda;

Alergeny: mleko (1),zboża (2),jaja (3), seler (4),ryba(5).

    POTRAWY SĄ PRZYGOTOWYWANE W PIECU INDUKCYJNO-PAROWYM

Artykuły