Przedszkole Publiczne nr 1

58-530 Kowary ul. Sienkiewicza 9

Tel: (75) 718-25-34

       (75)718-26-24

sekretariat/dyrektor wew. 11

(7:30 - 15:30)

intendent wew. 12                 

(7:30 - 15:30)

fax wew. 13

świetlica wew. 16                   

(6:00 -7:30; 15:30 - 17:00)

 

      

Jadłospis 24.06.19 do 28.06.19

Data

Śniadanie I

Śniadanie II

Obiad

24.06.19

 

chleb pszenno-żytni(2) i razowy(2) z masłem(1), szynka wiejska, rzodkiewka, kawa inka(1), herbata z miodem i cytryną, woda.

 

arbuz

Zupa pomidorowa z makaronem (2,3),(woda, marchew, por, seler(4), pietruszka, sól, pieprz, ziele ang) na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki i śmietaną(1);

Potrawka z kurczaka(2,3), ziemniaki z koperkiem, surówka wielojarzynowa,  kompot, woda;

 

25.06.19

 

chleb pszenno-żytni i słonecznikowy(2)  z masłem(1), kiełbasa krakowska, pomidor, szczypior, herbata z cytryną i miodem, woda.

 

truskawka

Zupa pieczarkowa z  zacierką(2) (woda, marchew, por, seler(4), pietruszka, sól, pieprz, ziele ang., pieczarki) na wywarze warzywnym z natką pietruszki i śmietaną(1);

Kotlet mielony (5), ziemniaki z koperkiem, mizeria(1);

Kompot, woda;

 

 

26.06.19

 

 

 

 

 

 

chleb pszenno-żytni  i wieloziarnisty(2) z masłem(1),pasta rybna(5), papryka, kawa inka (1,2), herbata cytryną i miodem, woda.

nektarynka

Zupa botwinka z ziemniakami(woda, marchew, por, seler(4), pietruszka, sól, pieprz, ziele ang.,  botwinka) na wywarze warzywnym z natką pietruszki i śmietaną(1);

Kolorowy kociołek z ryżem brązowym(2)(cukinia, fasolka szparagowa, papryka, kukurydza, czosnek, pierś z kurczaka); kompot, woda;

 

27.06.19

 

Płatki ryżowe na mleku (1,2), chleb pszenno-żytni (2) i słonecznikowy (2) z masłem(1), serek twarogowy(1), miód, herbata z cytryną i miodem , woda;

Koktajl truskawkowy;

Zupa fasolowa z ziemniakami (woda, marchew, por, seler(4), pietruszka, sól, pieprz, ziele ang, fasola) na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki,

Gulasz z indyka z  makaronem(1,2), surówka z białej kapusty;

kompot, woda

 

28.06.19

 

 

 

 

 

 

chleb pszenno-żytni (2), chleb razowy(2) z masłem(1) kiełbasa szynkowa, pomidor, szczypior, herbata z cytryną i miodem, woda;

Jabłko;

Zupa porowo-ziemniaczana (woda, marchew, por, seler(4), pietruszka, majeranek, sól, pieprz, ziele) na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki;

Ryż z polewą owocową(2);

kompot, woda.

Alergeny: mleko (1),zboża (2),jaja (3), seler (4),ryba(5).

    POTRAWY SĄ PRZYGOTOWYWANE W PIECU INDUKCYJNO-PAROWYM