Przedszkole Publiczne nr 1

58-530 Kowary ul. Sienkiewicza 9

Tel: (75) 718-25-34

       (75)718-26-24

sekretariat/dyrektor wew. 11

(7:30 - 15:30)

intendent wew. 12                 

(7:30 - 15:30)

fax wew. 13

świetlica wew. 16                   

(6:00 -7:30; 15:30 - 17:00)

 

      

jadłospis 03.06.19-07.06.19

Data

Śniadanie I

Śniadanie II

Obiad

03.06.19

 

chleb pszenno-żytni(2) i orkiszowy(2) z masłem(1), szynka wieprzowa, pomidor, sałata rukola, herbata z miodem i cytryną, woda;

 

truskawki z jogurtem naturalnym;

Zupa ogórkowa z ryżem(2,3),(woda, marchew, por, seler(4), pietruszka, sól, pieprz, ziele ang, ogórki kiszone) na wywarze warzywnym z natką pietruszki i śmietaną (1);

Kotlet z kurczaka (2,3), ziemniaki z koperkiem, surówka z białej kapusty; kompot, woda;

 

04.06.19

 

zacierka na mleku(1,2), chleb pszenno-żytni i słonecznikowy(2) z masłem(1), polędwica drobiowa, ogórek, kiełki, herbata z cytryną i miodem/woda;

 

Gruszka1/2;

Zupa botwinka z ziemniakami(woda, marchew, por, seler(4), pietruszka, sól, pieprz, ziele ang.,  botwinka) na wywarze warzywnym z natką pietruszki i śmietaną(1);

gulasz wieprzowy (1,2), ryż brązowy(2),surówka z pekinskiej kapusty, kompot, woda;

 

05.06.19

 

 

 

 

 

 

chleb pszenno-żytni  i wieloziarnisty(2) z masłem(1), kiełbasa krakowska, pomidor, szczypior, kawa inka (1), herbata cytryną i miodem, woda;

Jabłko;

Zupa jarzynowa z ziemniakami (woda, marchew, por, seler(4), pietruszka, sól, pieprz, ziele ang, brokuł, fasolka szparagowa) na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki,

Makaron z truskawkami(1,2,3);

kompot, woda.

 

06.06.19

 

Płatki kukurydziane na mleku (1,2), chleb pszenno-żytni (2) i słonecznikowy (2) z masłem(1),szynka krucha, rzodkiewka, ogórek,herbata z cytryną i miodem, woda;

Arbuz;

Koperkowa z zacierką(2) (woda, marchew, por, seler(4), pietruszka, majeranek, sól, pieprz, ziele, koperek) na wywarze warzywnym z natką pietruszki i śmietaną(1)

Ryba po grecku (2,5), ziemniaki z koperkiem, kompot, woda;

 

07.06.19

 

 

 

 

 

 

chleb pszenno-żytni (2), chleb razowy(2) z masłem(1) kiełbasa szynkowa, papryka, jajko(3), kakao(1), herbata z cytryną i miodem, woda;

Soczek Kubuś, wafle zbożowe;

Zupa z cukinii z ziemniakami(2)(woda, marchew, por, seler(4), pietruszka, sól, pieprz, ziele ang, cukinia, brokuł, fasolka szparagowa) na wywarze warzywnym z natką pietruszki;

Makaron spaghetti z mięsem i warzywami(1,2);

Kompot, woda;

Alergeny: mleko (1),zboża (2),jaja (3), seler (4),ryba(5).

    POTRAWY SĄ PRZYGOTOWYWANE W PIECU INDUKCYJNO-PAROWYM